Pozvánky na akce:

Pokud chcete dostávat pozvánky emailem, vložte svou emailovou adresu a dejte odeslat. Zasílání můžete kdykoli zrušit.

BISTRO+CAFÉ


Jak máme otevřeno?

Pondělí - pátek  8.00 - 18.00

Sobota - tzv. štědrý týden 10.00 - 18.00

 

 

 

TÝDEN: 20.5. - 24.5. 2019

 

STŘÍDMÝ TÝDEN

 

 

Snídaně

granola, pečivo ze špaldy, pohanky a jiných zdravých obilovin čerstvě mletých na našem mlýnku,chia pudingy, quiche, ovocná smoothie, míchaná vejce, ovesná kaše a jiné dobroty...

 

 

Obědy

 

PONDĚLÍ - otevíráme ve 12hod -  z důvodu technických - instalace ledovače a vypnutí vody- může se ale stát, že to bude dříve hotovo

Polévka z hlívy ústřičné - falešná držková (vlastně naprosto příšerný název viďte?:))))) - VEGAN


ÚTERÝ - Rajčatová polévka pappa al pomodoro - BZL, VEGAN


STŘEDA - Hrachová polévka s mrkví - BZL, VEGAN


ČTVRTEK - Zelené minestrone polévka - BZL, VEGAN


PÁTEK - Krém z červeného zelí  - BZL


 



Přejeme Vám dobrou chuť, všechny naše polévky jsou většinou veganské, bezlepkové - nezahušťujeme zbytečně moukou ani ničím jiným - jen zeleninou anebo pohankovou lámankou, jsou nutričně vyvážené, z kvalitních surovin a s láskou připravené.



 

Naši milí hosté,


Čeká nás opět střídmost - ale ne zas až tak velká, stále toho máme pro vás v nabídce přemnoho.


Jak je uvedeno v menu - pondělek bude trošku řemeslný - pořídili jsme nový výrobník  ledu, ale to připojení není zdá se až tak jednoduché, jak se nám ženám zprvu zdálo:))))…….takže jsme domluveni s panem instalatérem a opravdu nevíme, jak se to bude dlouho dít a zda-li tam nebude nějaký zádrhel anebo třeba vše půjde hladce……to uvidíme, proto máme otevřeno až od 12 hod., ale pokud to bude hladké, věřím, že otevřeme dříve….budeme vás informovat. Ale určitě přijďte na skvělou hlívovou polévku, bude to jistě mňam a bez potřeb zahušťování moukou - maximálně pohankou.


Nadchla jsem se do fermentace - tedy do kvašení, opravdu to je super věc a hlavně pro naše střeva - tedy druhý mozek. Jsem na začátku, ale už pro vás ladím fermentovanou limonádu - takový skoro iontový nápoj do těla, ale zdraví prospěšný. Mám už také vyzkoušenou skvělou over night kaši s kefírem a ta je tak velmi lahodná, obrovsky jsem si pochutnala a byla zasycená až do oběda (ale fakt, to není reklama). Tak to vás také čeká, slibuji, že to doladím do dokonalosti. Fermentace je tak starý způsob, už to tady dávno bylo, ale teď je to v kurzu a trendy. Vše už tady bylo a my tomu dáváme jenom jiná jména a názvy a dolaďujeme si to…..naši předci ale zkrátka věděli….


Přeji krásný víkend

Daniela


 

MILÍ HOSTÉ,


mnoho novinek na vás čeká a my se na vás tak těšíme...opravdu již moc. Připravena je již letní nabídka - macerovaný oolong s troškou medu a citronu, skvělá káva cold brew - má vynikající chuť - mírně nasládlou - tím, jak je macerovaná 12 hodin a je velmi svěží.


Také budeme nabízet letní kávy jako affogato se zmrzlinou, espresso s tonikem, frappe, také novou obilnou kávu orzo z bio ječmene, kterou vám připravíme v našem kávovaru - jako espresso, capuccino a jiné. Máme skvělá rostlinná mléka - mandlové vždy a ořechové dle nabídky -připravujeme v novém přístroji jinou metodou a mléko je z něj krásně krémové, dokonce vyrobí i skvělá ořechová másla. Jsem z něj nadšená.


Také snídaňové pochoutky budou nové - na objednávku oblíbené letní acai bowl - opravdu vás nabudí a nezatíží, s granolou či bez, také nově ovocný salát či kešu kaše a para ořechy a ovocem, samé dobroty.


Tak se na vás moc těšíme a doufáme, že přijdete i ve svátek a tuto sobotu!


P.S. Na přivítanou budeme mít pro vás na ochutnávku naše skvělé Laura vínko - je přece také svátek a krásný prvomájový den. A v nabídce budeme mít i prosseco s mraženými malinami...Tak na zdraví!



Daniela

 

 

MILÍ HOSTÉ,


Po delší odmlce vás zdravím a doufám, že jste si užili Velikonoce a krásné až letní dny.


Já jsem už také docela v plné síle a plná nových dojmů, měla jsem čas na sebe a na to hodně věcí si porovnat - jinak nastavit, tak aby to bylo fajn pro mne a pro nás pro všechny. Proběhnou u nás nějaké změny, ale možná si jich ani nevšimnete, zase se toho pro vás tolik nemění, spíše pro nás.


Takže:


Otevíráme opět 1.5. - tedy ve středu - budeme mít střídavé týdny - jeden jsme nazvali STŘÍDMÝ a druhý ŠTĚDRÝ.


Ve STŘÍDMÉM týdnu jsme bez kuchařky a budeme dělat na oběd polévky jako dřív, podle počasí - v hodně teplých dnech nějaký salátek postačí. Budeme mít i trošku menší nabídku v bufetu slaných jídel - ale vždy budou chleby - kvasové, bezlepkové a raw - to vás čeká vždy a samozřejmě podle poptávky. Nabídka sladkého pečiva a dortíků zůstává stejná, jen bude v tomto týdnu větší nabídka raw dezertů a veganských. V tomto týdnu bude otevřeno od 8 - 18 hod jak jste byli zvyklí.


Ve ŠTĚDRÉM týdnu je kuchařka u nás, takže bude toho víc - ráno chleby jako vždy, sendviče, bagely a různé jiné dobroty. Oběd bude celé menu - polévka a veg jídlo.


Další překvapení je, že v tomto štědrém týdnu bude nově otevřeno i v SOBOTU- od 8 hod, tedy si k nám můžete zajít na línou víkendovou snídani nebo na lehký oběd, kávu a dezert…..tedy jednou za 14 dní, je to pokus a věřím, že si na to zvyknete.


Vždy budeme psát jestli je štědrý anebo střídmý týden, bude to venku na tabuli, na webu, na fcb…… Také zavádíme pravidelnost stravování pro naše zaměstnance, vždy si chceme udělat chvilku, v klidu si sednout a najíst. Pohoda a dobře se cítit pro nás znamená nejvíc, pak teprve vám můžeme předávat dobré jídlo, úsměvy a radost.


1.5. se na Vás už teď moooc těšíme - bude ŠTĚDRÝ TÝDEN!!!


Mějte se zatím moc fajn

Daniela








L'AURA


NOVÁ, VĚTŠÍ, PROSTORNĚJŠÍ ...... NEJEN PRO MAMINKY PŘÍSTUPNĚJŠÍ

Přijďte se nabít příjemnou energií a ochutnat skvělé a zdravé dobroty.



Dáváme si záležet na kávě, kterou pro vás připravujeme, nově od Nordbeans - pražírny z Liberce.


  • pečeme jen z mouky, kterou si sami nameleme. (špalda, pohanka, rýže, quinoa, č. čočka a jiné)
  • bílou pšeničnou mouku u nás nehledejte.
  • sladíme třtina cukrem, datlemi nebo přírodními sirupy
  • nepoužíváme žádná barviva ani dochucovadla
  • pečeme s láskou, všechno pečlivě ochutnáváme a za kvalitou si pevně stojíme, ale pokud jste už u nás byli a ochutnali,
  • tak to všechno už víte, netřeba slov, ale činů Laughing

 

 

 

 

dort Laura

26.3.- 30.3.

"Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."